Monday 17 December 2007

Do prace na kolobezce

Tak nam zacal novy tyden.
Kdyz se ohlidnu za tim predeslym, radsi se hned zase divam dopredu.
Bylo toho dost. 2x padak z prace za jeden tyden to je i na me celkem slusny vykon.
Ale ze ctvrtka mam zazitek. Zjistil jsem si, ze nejrychleji bych se do prace mohl dostat vlakem z Earsfield na Wimbledon, pak dalsim vlakem na Tulse Hill a pak na kole na Overhill Road. Jenze www.tfl.gov.uk mi ukazal, ze si kolo sebou do vlaku vzit nemuzu. Tak me napadlo, ze bych si mohl vzit kolobezku, kterou jsem o prazdinach nasel v parku, kdyz jsem delal zahradnika v severnim Londyne. Ne skutecne jsem ji neukradl, nekdo ji hodil mezi pytle z odpadkama, ktere jsme kazdy den odvazeli. Je mala a da se slozit, takze neni problem ji mit kdekoliv sebou. Tak jsem se mrazive rano zabalil do nekolika vrstev obleceni a po sedme vyrazil z naseho domu pres King George's park smerem k nadrazi. Musel jsem vypadat jako uchyl, jak jsem mijel vsechny rozespaly lidi smerujici do prace, u nekterych bylo znatelne zdeseni a nekteri se pri pohledu na moji mohutnou postavu trapici se na mini kolobezce zacali smat... Byla to hrozna makacka. Po nekolika minutach me zacala bolet leva noha, kterou jsem se odrazel, tak jsem zkusil vystridat strany, ale k memu prekvapivemu zjisteni jsem nedokazal udrzet balanc a jet rovne kdyz leva noha stoji a prava se odrazi. Asi to chce cvik, kdyz na tom clovek nestal vic jak 20 let :) Tak jsem hold jak uz to neslo seskocil a sel chvili pesky. Na nadrazi to slo vlastne dobre, je to tam od nas asi neco pres kilometr, ale horsi to bylo jet z Tullse Hill do prace. Na kole by me to zabralo neco kolem 10 minut, ale na kolobezce to bylo daleko horsi. Zhruba prvni kilometr byl skoro porad do mirneho kopce, a to fakt vubec nejede a je to hodne vycerpavajici. Pak prisel osvobozujici sjezd z kopce, ktery byl ale celkem prudky a ja mel strach, aby se ta drncici kolobezka pode mnou nerozpadla, tak jsem radsi pribrzdoval a vychutnaval si jizdu, ktera ac byla prijemna tak velice kratka. Zbytek pak byla takova dlouha rovinka, ale to uz jsem byl uplne zpoceny a bez energie, tak jsem to spis dosel nez dojel. Nevim kolik me to presne zabralo casu, ale plan byl dorazit kolem osme a ja tam mohl byt az kolem pul devate. Samozrejme jsem byl hned tercem smichu vsech lidi, ktere jsem na stavbe potkal, kdyz videli jak si nesu kolobezku.
Myslim ze to neni spatny dopravni prostredek v Londyne, ale je potreba trenink, aby se clovek naucil tu spravnou techniku a umel pri jizde stridat obe nohy.
No ale pak nasledoval padak, ktery jsem si vlastne zavinil sam. Kdyz jsem ten den dokoncil posledni praci, byla uz tma jako v pytli, a tak jsem skocil na kolobezku a vydal se smerem na vlak. To uz jsem dojel jenom na blizkou zastavku a dal jel busem. A na vlak jsem cekal skoro pul hodiny, takze kdybych vedel co bude nasledovat dalsi rano, radsi bych ten den nikam nespechal. Druhy den si me totiz ten polsky predak snazil vychutnat, kam jsem se pry ztratil, ze potrebovali pomoct a ja nikde nebyl a ze to neexistuje abych odesel a nerekl ani slovo, prestoze bylo pul pate a uz bylo padla. Nasledovala hadka, telefonat s hlavnim bosem, a prestoze ten me pochvalil za to ze jsem udelal dobrou praci, tak polak trval na omluve, coz jsem odmitl a rekl mu ze jsem tady, abych udelal praci a ne hral nejaky podivny hry. Tak at mi da praci, ja ji udelam a pujdu domu. A on me poslal domu hned. Tak jsem sel. Ono se mi i hodne ulevilo, ten zbytek prace by byla pekna otrocina a jeste v hrozny zime. Vlastne jsem zapojil kompletne jeden byt, zasuvky, svetla, pojistkove pripojky a ted me cekalo to same asi 20x dokola. A vzhledem k tomu ze ten clovek dost stresoval, urcite by me sekyroval za kazdou ptakovinu a o to snad nikdo nestoji.
Jediny co me muze mrzet, ze tam byly celkem dobry penize, ale na druhou stranu nevim, jestli mi zaplati aspon ty 2 dny.
O vikendu jsem si spocital, ze uz mi tady dluzi za praci pres 400 liber, tak jsem zvedav kolik z toho uvidim. Pri mem stesti.. :o))
A nakonec mi Bara oznamila, ze tu konci a vraci se domu do CR. Uz je tu z toho hodne otravena, coz chapu, odevzdala tu hodne energie a moc ji to neprineslo. Vyhled dostat dobre misto nekde v administrative zatim neni, protoze zase takovy pokrok v anglictine behem tech par mesicu neudelala. A s vysokoskolskym vzdelanim u nas dostane dobrou praci a bude se tam mit lip.
Takze asi budu muset sehnat takovou praci, abych si vydelal aspon 2 tisice a mohl si tak dovolit platit cely nas dum, protoze i treti spolubydlici, student z Recka odjizdi v unoru taky nadobro. A ja nevim koho si sem mam vlastne najit. Byla tu velmi pohodova sestava, ale uvidime, snad budu mit stastnou ruku...
Takze tesit se ted muzu snad jen z toho, ze me zacaly prazdniny, ktere budou trvat az do zacatku ledna. To je sice hezky, ale vlastne ani nevim jak ten cas vyuzit.
Uvidime.. ;)

No comments: